Biografija

Adam Sandler as Nicky - Little Nicky (2000)

Adam Sandler je rodjen 9. septembra 1966 u Brooklynu, New York.Roditelji su mu jevreji, Judy i Stanley, bio je trece od cetvoro djece. Kad je imao 17 godina poduzeo je svoje prve korake ka postajanju poznatog i priznatog komicara kada se spontano popeo na binu u bostonskom komicarskom klubu.Otkrio je da je prirodno talentovan za komicara. Adam je gajio svoj talenat na njujorskom univerzitetu.Medjutim pored talenta za glumu on je takodje volio i da pjeva, a bavio se i kosarkom.Igrao je u skolskom timu Manchester Central High.Kada je bio tinejdzer sa svojim prijateljima je osnovao rock band.

Kao dijete jevrejskih roditelja, obrazovanje je bilo zaista vazno u njegovom zivotu i on je na njujorskom univerzitetu studirao primjenjene umjetnosti i dramu.Bivsi studenti drame su bili takodje i Alec Baldwin, John Leguizamo i Bridget Fonda.
Uprkos svom dambo izgledu Adam je u isto vrijeme isao na kastinge za TV i filmove, i kada je bio na zavrsnoj godini fakulteta dobio je ulogu u Cosby Show-u. Igrao je Smitija, najboljeg prijatelja Tea i pojavio se u dvije epizode 1987 i u jos dvije naredne godine.Poslije mature 1988 sa BFA drame takodje je ucestvovao i u MTV igri Remote Control gdje su studenti bili ispitivani.