Energreen 2005
Зелена енергија – коме то треба?“

Удружење студената електротехнике Европе (енг. ЕЕЅТЕС) окупља студенте електротехнике и сродних факултета. Чини је 32 локалнa комитета лоциранa на универзитетима у 21 европској држави. Циљ организације је да путем радионица и студентских размјена побољша културну и стручну сарадњу међу студентима електротехнике у Европи. У априлу 2004. године на Конгресу организације EESTEC у Београду локални комитет са сједиштем у Бањој Луци примљен је у пуноправно чланство. Локални комитет Бања Лука чине студенти Електротехничког факултета у Бањој Луци који имају истинску жељу, вољу и мотивацију да учине нешто позитивно за свој град и факултет.

У новембру ове године у сарадњи са Електротехничким факултетом организујемо радионицу из електроенергетике на тему зелене енергије под називом „Еnergreen 2005: Зелена енергија – коме то треба?“. Надамо се да ће ова радионица са занимљивом и врло актуелном темом привући пажњу шире јавности.

Први дио радионице, тзв. домаћи дио радионице, траје три дана и намијењен је средњошколцима и студентима ЕТФ-а и има изразито едукативни карактер кроз предавања из области електроенергетике. Осим тога овај дио има и информативни карактер о Електротехничком факултету, квалитету образовања и могућностима које им исти пружа.

Уводно предавање ће се одржати у читаоници Гимназије 1. новембра 2005. године. Заинтересовани ученици могу учествовати на уводном и предавањима у наредна два дана која ће се одржавати на Електротехничком факултету. Циљна група су нам ученици који размишљају о наставку образовања на Електротехничком факултету, али и остали који имају развијену еколошку свијест.

Тако ћемо заједнички показати средњошколцима да студиј електротехнике на Електротехничком факултету у Бањој Луци, или уопште студији на техничким факултетима, пружа квалитетно образовање и могућност атрактивног запослења. Познато је да су посљедњих година, супротно свјетском тренду, средњошколци код нас мање заинтересовани за техничке науке и да се редовно на пријемном испиту појављује мање заинтереосваних него што је конкурсом предвиђено да се упише. Исто тако, на нашем факултету се релативно мали број студената опредјељује за електроенергетски смјер. Учесници ће добити прилику да се увјере да је област електроенергетике ако не више онда једнако интересантна као и област телекомуникација, електронике или информационих технологија

За све информације и пријаве на  www.eestec.etfbl.net