Najbolja tehnološka inovacija 2017.

Posljednji put u ulozi učenika četvrtog razreda banjalučke Gimnazije, Ognjen Stefanović, Rastko Zeljković i Srđan Džombić, zajedno sa učenikom drugog razreda, Vukašinom Berićem otišli su na dvodnevno putovanje u Beograd.

Međutim, ovo putovanje bilo je „poslovnog“ karaktera. Oni su predstavljali svoje i aplikacije kolega koji su bili odsutni  (Dragan Rašeta, Dragan Ivanović, Danilo Vuković, Jovan Stoiljković i Dejan Miljković), na takmičenju „Najbolja tehnološka inovacija 2017“. Aplikacije su nama već poznate, predstavljene i nagrađene na INOST-u: IT-Hemija, QR biblioteka i obrazovna igrica Lavirint znanja.

Nakon uspjeha na Sajmu inovacija u Banjoj Luci, učenici su se zajedno sa mentorima Kampa mladih programera – Aleksandrom Kelečevićem, Željkom Grbićem i Tatjanom Vučić Rogić prijavili za ovo takmičenje.

U četvrtak, 25. maja su prezentovali aplikacije pred petočlanim stručnim žirijem na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu i tako uspješno prošli i treći krug takmičenja.
Finale takmičenja biće održano tek u decembru, a u svakom narednom krugu kriterijumi za prolazak su sve viši. Krajnja nagrada je novčana, u cilju pretvaranja sjajnih ideja u prave projekte koji će se moći implementirati u predviđenim poljima.
Srećno!

Pripremila: Sofia Miljatović

Index